Cuma, Mart 18, 2011

Geleceği Görmek

Ortalama olarak insan %3-5 arasında beynini kullanabildiği söylenir. Bunun %10u bilinçaltımız olsa ve pasif olduğunu varsayarsak geriye büyük bir kısmın kullanmadığını görürüz. Bunlar özellikle bu yazıyı okuyanların bildiği bişey olduğunu biliyorum. Biraz olsun fantastik şeylere inanıyorsanız, beyninizin %100üne yakın bir kısmını kullandığınızda uçabileceğinize, nesneleri dokunmadan oynatabileceğinize veya bunun gibi doğa üstü şeleri yapabileceğinize inanabilirsiniz. Burada yazdıklarım aslında bunlarla alakalı değil, her ne kadar bunların olabileceğine az da olsa inanıyorsamda henüz bunun mantıklı olmadığını düşünüyorum.
Bunların yanı sıra geleceği görmek bence mantıklı ve doğa üstü olmayan sadece sıra dışı bir durum. Bugün aklını az kullanan birisi, geçmiş deneyimlerine dayanarak neden sonuç ilişkilerini görebilme yetisinede sahip bir şekilde gelişir. Mesela bir bardağın üstünden ittiğiniz zaman devrileceğini ve bir ihtimalle kırılabileceğini bilirsiniz. Biraz daha fizik ve matematik görüşlere sahip olursanız, kırılma ihtimalini kesinliklere oturtabilirsiniz. Bu neden sonuç ilişkilerine biraz daha geleceği görmek gibi bakarsak ve daha çok domino taşları gibi nedenler ve sonuçlar olarak bakmaya çalışırsak yavaş yavaş geleceği görmek kavramına yakın hissedebilirsiniz. Yani aslında insan beyninin %3-5 ini kullanarak ve geri kalan bilinç altında bulunanların desteğiyle kapsamı dar ve kısa süreli geleceği görebilir. Bugün üst düzey yöneticilerin (başarılı olanların) beynini sadece geleceği görmek için kullandığını düşünürsek ve normalin hafif üstünde insanlar olduğunu varsayarsak, bu varsaydığımız kısmın gelecek 10-20 senesini o sektörde görmekte. Diyelim ki bu insanlar beynini %6 oranında kullanıyor...
Eğer bir insan zihnini her konuda açık tutabiliyorsa, özellikle insan psikolojisi, davranış şekilleri, fizik, olasılık, matematik, sosyoloji ve toplumu oluşturan bir çoğu bilimde kendini fazlasıyla geliştirebilmişse zamanla yine normal insan kadar beynini kullanarak, iç güdülerinin kendini doğru yönlendirebilmesini sağlıyorsa geleceği görmek için 5sene sürekli teoriler geliştirse kendi hayatının geri kalan kısmını daha yaşanmadan rahat rahat kitap olarak yazabilir.
Bugün her insan bir saniye gibi kısa sürelerde gelecekte bir saniyelerini bütün detaylarıyla görür, bazıları bunun farkında olur, bazıları bunun sadece görüntü olduğuna inanır, bazılarıysa sadece umursamaz. Bu bir saniye beynimizin kendiliğinden yarısından çoğunu anlık olarak kullandığımız sürelerdir. Bu bir saniyleri sürekli hale getirmek teorik olarak mümkün fakat ciddi anlamda yüksek ve vücudumuza uyumlu bir güç kaynağına ihtiyacımız var ve bu pratikte henüz imkansızdır. Bu anlık durumların farkında olanlar bunu beyinlerini sıradaki anlık görüntüyü büyütmek için kullanabilirler ve zamanla bu bir saniyelik bir görüntü olmaktan çıkıp uzun sürelere ulaşabilir, böylece geleceği görmeye başlar.

Bunları okurken sakın benim kesinlikmiş gibi yazdığıma bakmayın çünkü bunlar bir araştırma sonucunda ortaya koyduğum şeyler değil sadece kendi mantığımla, çoğunlukla kulaktan doğma bilgilerle inandığım şeyler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gizli Özne

Sürekli dönüp dönüp onun yazdıklarını okuyorum. Facebook'ta onun resimlerine bakıp duruyorum, beraber yazışmalarımızı yeniden yeniden...